131208: Umeå, Genomförd tjejkurs i samarbete med Budo&Fitness Umeå

no images were found


Med Budo&Fitness Umeå som medarrangör genomförde vi i början av december ett seminarium enbart för kvinnor. Seminariet gick under namnet ”Självförsvar För Kvinnor” och det var första gången vi var i Umeå.

Otroligt kul och efter att ha läst utvärderingar och mail från deltagare så vet vi redan nu att vi kommer tillbaka. Vi började med att samla alla deltagarna i teorirummet och började med den sedvanliga närvarokollen, tyvärr hade varken vi eller många av de anmälda turen på sin sida och vi fick 7 st avhopp under sista veckan.

Seminariet bestod likt tidigare av praktik och problemlösning varvat med teori. Framförallt så behandlas inget lull lull utan vi försöker få allt så realistiskt och verklighetsbaserat som möjligt.

De fjorton som deltog genomförde det med all heder och viktigast av allt, de gav verkligen järnet. Att som Instruktör få se deltagarna ”växa”, då menar vi inte bara kunskapsmässigt utan än viktigare självkänslan och självförtroendet hos tjejerna, det är så givande och ger oss ny inspiration.

Under teoridelen fick tjejerna ta del av tänkbara tips främst för att undvika att hamna i en utsatt position men de fick även konkreta exempel från verkliga livet. Vi pratade också om hur man kan avvika från en plats och situation.

Steg för steg bearbetades tjejerna under den praktiska delen för att avsluta med en slutövning där stress, adrenalin och problemlösning stod i fokus. De fick uppleva realistiska överfall i mörker som de en efter en klarade med bravur trots förhöjd puls. Vi kände att vi hade lyckats förmedla vårt budskap för ändamålet till fullo, gör något och var aldrig still samt attackera…

Under seminariet fick deltagarna utföra försvar mot bl.a. olika famntag, strypningar både stående och liggande på marken och nedläggningar.

Vi på Självförsvar Norr vill tacka vår samarbetspartner Budo&Fitness Umeå och ser redan nu fram emot nästa seminarium i samma regi. Vi vill också tacka Tenton Gym i Umeå som var väldigt tillmötesgående och tillhandahöll en lokal åt oss. GULD VÄRT!!! För att se fler foton och filmer från våra seminarier, följ oss på Instagram (sjalvforsvarnorr) eller våran facebook sida.

Nästa seminarium i Umeå kommer att hållas 29 Mars och 5:e April 2014!